Sådan sætter du start 11’eren til din søgemaskineoptimering

Hvad har det nært forestående EM med at komme op i Google at gøre? EM feberen har ramt Deducta og derfor får du her et blogindlæg om, hvordan du som træner / marketingansvarlig kan hente inspiration fra Morten Olsens taktikkort til at komme til tops på verdensranglisten alias Google.

SEO Fodbold Taktik

Når du som træner vælger din strategi skal du overveje, hvordan du på bedst mulig måde skaber synergi imellem de forskellige spillere og din taktik. I dette blogindlæg guider SEO specialist Nikolaj Mogensen dig igennem parallellen imellem fodboldtaktik, søgemaskineoptimering og kanalstrategi. Alle dine spillere har forskellige spidskompetencer, karakteristika og formål. Som træner er det dit job at skabe synergi til din søgemaskineoptimering.

Spillerne skal passe til taktikken

Når Morten Olsen lægger spillerkabalen gør han det både ud fra, hvilken spillefilosofi han har, og hvilket spillermateriale han har til rådighed. Bliver Bendtner eller Agger eksempelvis skadet må Morten Olsen nødvendigvis ændre hans taktik – Derfor er spillermaterialet både på og udenfor banen af absolut vigtighed.

På samme måde skal du lægge en taktik for, hvordan du vil udføre din søgemaskineoptimering på baggrund af de medarbejdere du har til rådighed. Har du eksempelvis personer, der elsker at fortælle historier og skabe relationer til andre mennesker kan vedkommende blive krumtappen i din social media marketing, som led i din søgemaskineoptimering. Se på dit materiale og få det bedste ud af det.

Forsvarsspillere og angrebsspillere skal kunne spille sammen

Fra forsvaret skal Daniel Agger kunne lave sine berømte raids op ad banen. For at dette skal kunne lykkedes, skal han kunne være i stand til at forstå sine medspillere i angrebet og spille sammen med dem. Det nytter ikke noget at forsvarsspillere og angrebsspillere ikke taler samme sprog. Din taktik skal derfor kunne favne samspillet imellem din spillere – uanset position.

Det samme gælder imellem din søgemaskineoptimering og dine andre kanaler. Dine digitale kanaler skal tale samme sprog som din søgemaskineoptimering. Et eksempel på sambabold imellem dine kanaler ville være at omdanne alle henvendelser på telefon til tråde under en kundeservicedelen på jeres hjemmeside. På den måde bliver kunders spørgsmål lavet til indhold og fremtidige kunder kan finde svaret ved at søge i Google. En anden måde er at lade din AdWords arbejde sammen med din søgemaskineoptimering, eksempelvis ved at slå på forskellige fordele så du rammer søgende brugere på forskellige niveauer i salgstrakten.

Skab en patriotisk holdånd

Skal Morten Olsen og drengene hente guld hjem til Danmark så er et af nøglepunkterne en patriotisk holdånd. Alle skal kæmpe hårdt for hinanden og alle skal forsøge at få det bedste frem i hinanden. Holdet er en samlet enhed, der ikke er stærkere end det svageste led. Derfor er hele staben omkring holdet lige så vigtig som enkelte profiler. Målet er klart og veldefineret for alle – vi skal hjem med en 1. plads!

Vil du have høje placeringer på Google’s rangliste med dit hold skal du på samme måde skabe en fælles patriotisk holdånd. Der vil være mange elementer og mange medarbejdere, både eksterne og interne, kommer ind over holdet. Derfor skal du forsøge at skabe samme holdånd omkring arbejdet med hjemmesiden. Alle medarbejdere lige fra IT til projektledere skal købe ind på projektet, og der skal skabes et mål alle kan være fælles om.

Formen gør forskellen

Når Morten Olsens drenge løber på banen, så kommer formen til spille en afgørende faktor. Samtlige spillere og dele af holdet skal ramme dagen, hvis den danske nation skal opnå et tilfredsstilende resultat. Formen på spillerne består af både deres aktuelle touch, boldføling og deres nuværende kondition og styrke.

Præcis på samme måde søger dine kunder efter din virksomhedsform ved kigge efter kundeanmeldelser og deslige. Disse findes på Google og de svar kunden finder skal du så vidt som muligt forsøge at bevare kontrollen over. Sørg derfor for at være i topform, ved dels at levere et godt produkt og dels ved at gøre det let for kunden at finde svar på din hjemmeside. Skab synergi imellem service og søgemaskineoptimering ved aktivt at samle positive anmeldelser op og præsentere dem for nye potentielle kunder.

Få tilskuerne med

Vi ved det alle sammen. Tilskuerne er holdets 12. spiller. Dette er måske en af Morten Olsen svage sider, men ikke desto mindre er det et vigtigt punkt – få tilskuerne med! Tilskuerne skal brøle til hvert eneste hjørne og til hvert eneste indlæg så presset på modstanderen bliver ekstra stort.

På samme måde skal du som marketingansvarlig udnytte synergien imellem social media marketing og søgemaskineoptimering. Du skal sørge for at unikt udviklet indhold til de sociale medier på den ene eller anden måde tilfører værdi til din søgemaskineoptimering. Udvikler du eksempelvis videoer så få dem embedded på din hjemmeside fra Youtube og læg gode beskrivelser, tags og links omkring dem.

Se ud over dit eget hold

Taktikken kan ikke alene basere sig på holdet og spillementaliteten. Morten Olsen må nødvendigvis også kigge på de både andre holds spillere, taktikker samt kampens forløb og stilling for selv at kunne lægge den bedste taktik.

Det samme skal du som marketingansvarlig gøre. Se på hvordan dit søgeresultatet ser ud når dine kunder laver en søgning efter eksempelvis dit firma navn. Din hjemmeside kommer sikkert op som nummer 1, men hvad ligger på nummer 2, 3 ja helt om på næste side? For at styrke dine placeringer på eksempelvis dit eget brandnavn skal du kigge ud over din egen hjemmeside. Du skal sørge for, at din hjemmeside viderefører autoritet via links til eksempelvis dine sociale profiler. På den måde gør du dine virksomheds sider på de sociale medier langt mere synlige på brandsøgninger. En sidegevinst af dette er, at du således laver reputation management på dit eget navn – dårlige historier bliver simpelthen skubbet ned i resultaterne.

Fodbold Online Marketing SEO

Tilbage er der blot at ønske dig held og lykke som nyslået træner – må du føre dit SEO-hold frem til lige så stor succes som Morten Olsen har gjort! J Hos Deducta håber vi på, at du får et fantastisk VM!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Lad os ringe dig op

Er du interesseret i at høre mere eller ønsker du blot at stille et spørgsmål?

Så vil vi meget gerne ringe dig op og tage en dialog med dig.

Copyright Deducta Search ApS 2013 - all rights reserved